Spremembe med gradnjo pasivne lesene hiše

Zaradi bolj fleksibilne gradnje lesenih pasivnih hiš imamo med samo gradnjo več možnosti, da vaš dom prilagodimo vašim željam ter s tem omogočimo dodatne funkcionalnosti ali izboljšamo estetski videz vašega bivališča.

Ker razumemo, da pri gradnji novega lesenega doma obstaja veliko skrbi in da si je včasih težko predstavljati, kakšen bo končni videz hiše, bomo v tem članku opisali različne aspekte gradnje in na kako lahko na njih vplivamo.

Spremembe v tlorisu hiše

Med gradnjo lesene hiše, ko je že postavljen skelet, lahko brez večjega problema spreminjamo notranji tloris, velikosti sob ter dodajamo, ali odstranjujemo stene, a tako, da seveda ne vplivamo na strukturno integriteto objekta.

Tovrstne prilagoditve zahtevajo različen obseg dela, ki je odvisen od same spremembe. To lahko zamakne čas gradnje za nekaj dni, potencialno pa tudi za nekaj tednov. V komunikaciji z vami bomo vedno poskusili ugotoviti in predlagati najbolj ugodno rešitev za vas.

Prilagajanje oken in vrat

Lokacija in velikost oken ali vrat v pasivni leseni hiši nista čisto poljubna, saj moramo upoštevati energetsko učinkovitost, smer sonca in ostale faktorje, ki vplivajo na porabo pasivne hiše. Kot eksperti vam lahko svetujemo, kako postaviti okna ali vrata za maksimalen in optimalni izkoristek.

Izbira zunanjih zaključnih materialov

Končni videz lesene pasivne hiše je v vaših rokah, zato lahko prosto izbirate med različnimi materiali, barvami in stili fasad, ki jih lahko popolnoma prilagodimo glede na vaše želje.

Notranja oprema

Notranjost lesene pasivne hiše je prav tako v vaših rokah in jo je relativno enostavno prilagoditi. To vključuje npr. talne obloge, barve sten ali celo tipe kuhinjskih omaric. Te elemente je enostavno spreminjati, če želimo drugačen stil ali funkcionalnost.

Sistemi za ogrevanje, hlajenje in ventilacijo

Pri gradnji pasivne hiše je ključnega pomena tudi izbira učinkovitih sistemov za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje. V sodelovanju z vami poiščemo optimalno rešitev glede na stroške, funkcionalnost in obseg gradnje.

Energetska učinkovitost in izolacija

Izbira izolacijskih materialov in tehnik izoliranja je bistvena za doseganje pasivnih standardov. Ko je izolacija nameščena, je načeloma ne moremo, niti je ni smiselno spreminjati. Lahko pa se odločimo za implementacijo dodatnih elementov, ki pripomorejo k energetski učinkovitosti kot npr. sončne celice, toplotne črpalke ipd.

Gradnja lesene pasivne hiše

Pri gradnji lesene pasivne hiše je jasen načrt pomemben za učinkovito izpeljavo projekta, vendar smo lahko pri gradnji fleksibilni ter se prilagajamo vašim željam, ko je to možno. Aplus hiša bo poskrbela, da bo vaša hiša izgrajena po vaših pričakovanjih in dokončana v zastavljenem roku. Na vsakem koraku vam bomo svetovali ter pomagali ustvariti svoj sanjski dom.

[CTA: Sanjski dom vas čaka – https://aplushisa.si/ ]